Coronagåva + Julgåva = Sant

Julgåva för max 450 kr inkl. moms är avdragsgill

Julen står runt hörnet och vi har mycket att stå i både på jobb och hemmafront. Men i år kanske vi inte bara ska skynda oss att köpa julklappar till familj och vänner, utan även en julgåva eller två till vår personal (och oss själva).

Vi nämnde detta snabbt i vårt förra avsnitt av Ekonomihjälpens Företagarpodd. Nu ska vi berätta mer om detta i detalj.

Julgåva = 450 kr 🎅

Varje år får man ge en anställd en julgåva som kostar maximalt 450 kr inkl. moms. Den blir då avdragsgill och man får även tillbaka momsen. Detta är en regel som funnits sedan länge.

Observera att beloppet 450 kr är absolut – om gåvan kostar 451 kr eller mer så blir ingen del avdragsgill utan den anställde måste skatta för hela gåvan som avdragsgill. Så vad man än köper får kosta maximalt 450 kr inkl. moms.

Observera också att man inte får ge kontanter eller presentkort som kan bytas mot kontanter i gåva.

Coronagåva = 1000 kr 🎁

I år har man sedan flera månader tillbaka också fått möjligheten att ge sin personal en gåva på 1000 kr inkl. moms. Man får tillbaka momsen och kostnaden är avdragsgill i verksamheten. Detta var en stödåtgärd under pandemin, för att ge en liten injektion till handeln.

Till skillnad från julgåvan är beloppet inte absolut. Det betyder att man kan köpa en gåva för 1500 kr och den anställde betalar bara förmån för 500 kr, medan företaget får tillbaka moms och får avdragsgill kostnad på de andra 1000 kr.

Det gäller dock samma här som för julgåvan, att man inte får ge kontanter eller presentkort som kan bytas mot kontanter.

Julgåva + Coronagåva?

Den naturliga frågan är ju då – kan man kombinera dessa två och köpa en present för 1450 kr? Svaret är ja – men eftersom julgåvans belopp (450 kr) är absolut måste vi tolka att även beloppet för en kombinerad gåva också blir absolut.

Det betyder att du kan gå ut och köpa en jacka till en anställd för 1450 kr, men inte för 1451 kr. Om den går över gränsen får den anställde skatta förmån för allting (eller åtminstone 451 kr, eftersom resterande kan räknas som Coronagåva).

Så välj alltså en gåva för maximalt 1450 kr, eller kanske två gåvor där den ena kostar maximalt 450 kr (julgåvan) och den andra kan kosta 1000 kr eller mer (men den anställde får då betala förmån för allt över 1000 kr).

Senast 31 december! 📆

Reglerna för Coronagåvan går dock ut 31 december så ni måste köpa presenten före dess. Så skynda ut i julhandeln om ni inte gjort det, eller ta det i mellandagsrean vet jag! 🙂

Gåva till sig själv som företagare?

Aktiebolag

Som ägare/företagare med aktiebolag räknas man ju som anställd och därmed får man köpa en gåva till sig själv också.

Enskild firma

”Ägaren” i en enskild firma räknas dessvärre som privatperson och får inte köpa någon gåva till sig själv, vare sig julgåva eller Coronagåva. Däremot så får hen absolut ge till sina anställda under samma regler som ovan.

Kan man ge flera gåvor?

Absolut – maxvärdena (450 kr samt 1000 kr) kvarstår, men man kan köpa flera gåvor som uppnår dessa värden.

Till exempel kan man köpa två Corona gåvor för 450 + 500 = 950 kr, och sedan alltså ha 50 kr kvar som man kan kombinera med julgåvan. Därmed kan man då köpa en julgåva för 450 + 50 = 500 kr.

Ska man ge en gåva?

Om man som företagare funderar på om man ska ge en gåva eller spara kostnaden så kan jag ge följande vägledning.

Om företaget går knackigt och har minusresultat så ska man givetvis spara in på de flesta kostnader man kan. Men har man utrymme är detta något jag skulle premiera, för det är en möjlighet för oss att köpa något till stor rabatt.

Om vi jämför med att köpa en sådan här gåva till någon kontra att ta ut pengarna till sig själv eller ge till sin personal som lön så kan vi se följande:

Gåva kontra lön

Vi utgår från att det är en gåva för 1000 kr inkl. moms, med 25% moms. Det betyder att den kostar företaget 800 kr, efter 200 kr är moms som företaget får tillbaka.

800 kr i lön blir grovt räknat 400 kr i handen. Så ser man det från den anställdes perspektiv så är valet ”vill du ha 400 kr i handen eller den här saken som du önskar dig för 1000 kr?” Sannolikt ett lät val – gåvan är värd mer än dubbelt så mycket.

Om vi kikar mer på hur mycket man annars fick över till sig själv som ägare om man besparar denna kostnad, så blir kalkylen densamma. Du som ägare kan få ut 400 kr i lön (eller aningen mer som utdelning), men din anställde får något för 1000 kr. Till och med Ebenezer Scrooge skulle ha svårt att få ge en 1000 kr gåva ”med 60% rabatt”. 🙂

Låt den anställde välja själv!

Mitt sista tips är just att låta den anställde välja själv. Det både besparar oss företagare våndan att välja och att köpa in. Meddela alla anställda om villkoren (hur mycket de får köpa för osv) och be dem lämna in ett kvitto på gåvan så ersätts de kontant eller på nästa lön. Dock måste kvittot vara daterat senast 31 december.

Ställ frågor i kommentarerna!

Om ni har funderingar kring detta – ställ frågor nedan i kommentarerna. Vi kikar på dem dagligen och besvarar så snabbt vi kan.

Med det så önskar jag alla företagare en God Julgåva och ett Gott Nytt Räkenskapsår!

Relaterade artiklar

7: Kristips del 1: Resultatet

Generella tips vad vi kan tänka på för att hitta besparingar bland kostnader och kanske nya intäktsvägar, för att klara det nya landskap vi nu står inför.

Learn More
Logotyp för Länsstyrelsen Stockholm

Söka stöd för sänkt hyra – steg för steg guide

Hyresvärdar har haft möjlighet att söka stöd för hyressänkningar som de givit hyresgäster i utvalda branscher. Det är en del av de stödåtgärder som regeringen lanserat pga. Corona. Den sista dagen att söka detta stöd är 31 augusti så vi tänkte här ge en kortfattad guide hur man gör, ifall det är någon som är […]

Learn More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *