Svara på Schemaläggningsomröstning

När vi ska hitta en mötestid som passar flera intressenter, så använder vi på Ekonomihjälpen Microsofts inbyggda schemaläggningsapp FindTime (finns inbyggd i Outlook t.ex.). Det kan vara lite trixigt att verifiera sin e-postadress när man ska “logga in” så vi har skapat denna enkla guide.

I nedanstående exempel har något med ett gmail-konto fått en inbjudan att rösta vilka mötestider som passar.

Steg 1 – Klicka på “Rösta-knappen”

I mejlet ni erhållit, klicka på “Rösta”-knappen. Då kommer ett nytt fönster/flik i er webbläsare att öppnas.

Steg 2 – Välj din e-post

På den nya fliken får du upp en lista på den inbjudna personerna. Klicka på den e-postadress som är din. I exemplet nedan är två personer inbjudna, en med Outlook-mejl och en med Gmail (namnen är överstrukna). Om vi är personen med Gmail så klickar vi på den raden för att komma vidare.

Steg 3 – Verifiera din e-post

I detta steg behöver du bekräfta din e-post, för att visa att det är du och ingen annan som röstar i ditt namn. Om du mot förmodan skulle ha e-postadress som är kopplad till ett Office 365-konto (eller Microsoft 365 som det numera heter) så väljer du knappen “Logga in med ett arbets- eller skolkonto”. Annars trycker du bara på “Skicka verifieringskod via e-post“.

Öppna sedan din e-post där du nu bör fått ett mejl med en verifieringskod. Skriv in den raden för verifieringskod och tryck på “Skicka”

Steg 4 – Välj tider

Nu är vi inne och kan markera de tider som fungerar för oss. För varje tidsförslag (varje rad) väljer vi ett av följande tre alternativ:

  • Föredrar = Detta är en tid som föredras (man kan välja flera)
  • Ja = Detta är en tid som fungerar (men är inte lika attraktiv som en “Föredrar”)
  • Nej = Denna tid fungerar inte

När vi markerat ett val på samtliga rader så trycker på “Rösta”-knappen längst ned och är därmed klara. När alla röstat så ser vi vilka tider som fungerar bäst.